March 7, 2017

Ülevaade ka mõndade väiksemate asukate toast planeedil Maa

Hetkel on mu töödel-tegemistel paus peal. Vaja käia siin ja seal, ülejäänud kodu tahab ka minu kätt tunda saada ja motti ka ei ole. Siiski suurem osa eesmärgist on ju täidetud ning usun, et väiksema puhkuse olen ka ära teeninud. Sellega, mis veel tegemist ootab, tahan jätkata kindlasti järgmisel nädalal. Vähemasti on eesmärk seatud, pea-asi, et inspiratsioon ja moti-tädi mind igaveseks maha ei jäta. Sest ega on vaja liigutada, saunamaja ka ootab mu hella käesilitust ju! 

Sel nädalalõpul ootab mind ees hoopis isemoodi katsumus - lasen oma nägemise jälle teravaks kruttida. Vanust ka tuleb järjest juurde ja siis on naabritel lihtsam, kui Naabri Valvedel terav nägemine on ka pimeduses prille öökapilt kobamata. Tegelikult veidi ka kardan, aga ega ma ennast siis pimedaks ei lähe oppima, ikka nägijaks.

Nagu lubatud ja huvitatuid õrritatud, siis täna lõpuks suutsin ka Raneli toast siit- ja sealt nurga pealt pilte teha. Mulle tulemus meeldib, Ranelile ka.  Ranel valis ise värvid, tapeedi (muidugi minu poolt ettesöödetud valikust 😃) ja voodi ka. Laud oli olemas ja loogilise jätkuna valisime ka kapi sama värvi. Seega parasjagu ühtesorti kompott koos tikrite ja kirssidega. 

Tehnoloogilisest poolest nii palju, et siin ma ei kasutanud kahte kihti kruntvärvi, vaid 2,7 l põhitoonist sain ka 2 kihti välja pigistada. Seega Aquastop, kiht kruntvärvi + 2 kihti põhivärvi. Enne muidugi pahtel+lihv, pahtel+lihv.

Korstnajala katsin taaskord dekoratiivkiviga, seekord tumehalliga nagu Ranel soovis (musta või halli). Ega ta ideaalne variant pole, kuna selle alt ju tulevasti võimalikke korstnapragusid ei märka. Aga vähemalt novembrikuine korstnapühkija väitis, et hetkel on korsten korras nigu Norras. 



Ja pildid: 



 Aliexpressist tellisin ammu juba Ranelile siukse kleebitava tahvli, kuhu kriitidega oma maalinguid ja vajalikku infi kribada saab. Maru lahe asi mu arust! 


 Voodi tellisin On24-st. Maru mõnus, Mahub sõber ka ära ja panipaigad on ka superägedad. Ja öökapi pärast ei pidanud ka selle versiooni juures muretsema, sest see on voodi alla/alt välja sõidutatav). 


 S&/u ruttu, karu tuleb... nõnda mind ikka lapsena hirmutati kui välipelleris asju ajasin. Kartsin ka! Õnneks see karu küll midagi ei näe, kuhu minna või mida teha! 😌


Kardina variandi pean välja mõtlema. Lihtne oleks panna ruloo, aga sooviti saada hoopis õhukese ja paksema kardina duot. No näis, kuidas ja kui pikalt sinna ühe kardinapuu kinnitada saaks.


 Ja tegelikult on meil elektritöödega ka vahepeal kõik joone peale saanud, nii hea! Ikka paned lülitist lambi põlema, mitte ei pea enam üle kümne pikendusjuhtme manööverdama, ise üritades kuidagi tasakaalu säilitada...


Ranelužka valitud fototapeet. Mulle ka väga-väga meeldib, aga... aga niuks, suutsin selle ära rikkuda. Ega tavalise tapeedi paigaldus on üsna lihtne selliste laiade paanidega tapeedi paigalduse kõrval. Okei, paika sai, aga ukerdamist oli tunduvalt rohkem. Aga pärast - kui oli vaja äärtelt liimijäljed eemaldada, sattusin veiiiiiidikene hoogu lapitamises... ses suhtes, et khmmmm.... no värv kulus rõõmsalt minu lapi külge. 


Vähemalt vaade on ilus, loomaaeda pole vajagi minna üldse mitte! Tuleks see rohelus ja linnukesed ka rutem.